Φλεβική Ανεπάρκεια Και Κιρσοί

Σύγχρονες αναίμακτες θεραπείες

Φλεβική ανεπάρκεια χαρακτηρίζεται η δυσκολία επαναφοράς του αίματος από τα κάτω άκρα στην καρδιά, λόγω χαλάρωσης των φλεβικών τοιχωμάτων και διάτασης των βαλβίδων τους. Εμφανίζεται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίες με ιδιαίτερη προτίμηση τις γυναίκες. Ενοχοποιούνται διάφοροι παράγοντες, όπως η έλλειψη υαλουρονικού και κολλαγόνου στα τοιχώματα των φλεβών, γενετικοί και κληρονομικοί παράγοντες, η κακή διατροφή, ορμονικοί παράγοντες, η εγκυμοσύνη, η χρόνια ορθοστασία κ.α Εκτός από το αισθητικό θέμα, η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση, είτε επιπολής (επιφανειακή-κιρσοί) είτε εν τω βάθει, χρόνια φλεγμονή στο δέρμα (ερυσίπελας, άτονο έλκος), χρόνια δερματίτιδα με υπέρχρωση και έκζεμα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής του πάσχοντος.

 

Εικ.1 φυσιολογικη φλεβα αριστερά και ανεπαρκής δεξιά

 

Περισσότερα...

 

Εμμηνόπαυση και Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Υπολογίζεται ότι μία στις οκτώ γυναίκες ηλικίας 45 έως 65 ετών έχει κάποιας μορφής καρδιοπάθεια, ενώ μία στις τέσσερις γυναίκες πεθαίνει από καρδιαγγειακή νόσο. Η έγκαιρη διάγνωση της καρδιαγγειακής νόσου όμως, μπορεί να αποβεί σωτήρια σε ποσοστό έως και 90%.Κατά την εμμηνόπαυση παρατηρείται δραματική πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων, κάτι που έχει επιπτώσεις στον οργανισμό της γυναίκας.

 

Περισσότερα...

Καρκίνος Μαστού- Αντιμέτωποι Με Μια Σύγχρονη Μάστιγα

Οι  μαστοί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του γεννητικού συστήματος, με το οποίο φέρουν άμεση ορμονική αλληλεξάρτηση. Εμφανίζουν πληθώρα παθολογικών καταστάσεων, εκ των οποίων οι περισσότερες καλοήθεις, όμως ο καρκίνος του μαστού στις μέρες μας αποτελεί ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα για την επιστημονική κοινότητα.

Εμβρυολογικά, οι καταβολές των μαστών εμφανίζονται από την 6η εμβρυική εβδομάδα σαν δύο γραμμές, που εκτείνονται από τον θώρακα έως τις βουβωνικές περιοχές, οι οποίες στη συνέχεια από την 9η εβδομάδα ατροφούν ενώ παραμένει ένα τμήμα τους επί του θώρακα, που εξελίσσεται σε μαστό (θηλή , αδένα και γαλακτοφόρους πόρους). Η πλήρης όμως ανάπτυξη των μαστών συντελείται κατά την ήβη (θηλαρχή).

Περισσότερα...