Εμμηνόπαυση - Οστεοπόρωση

Στην δύσκολή αυτή περίοδο της γυναίκας, όπου η θηλυκότητα και ο ψυχισμός της δοκιμάζονται, θα μας βρεί συνοδοιπόρους και αρωγούς τόσο επιστημονικά όσο και ανθρώπινα. Είμαστε δίπλα σας στην καθοριστική αυτή περίοδο της ζωής σας, ώστε να την διανύσετε με το μικρότερο κόστος, τόσον οργανικό, όσο και ψυχολογικό.

Στη φαρέτρα μας υπάρχουν αρκετά σκευάσματα, που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και να προστατεύσουν από σοβαρές επιπλοκές την εμμηνοπαυσιακή γυναίκα.

Οστεοπόρωση - Κωνσταντίνος Γκούμας

Η οστεοπενία και η οστεοπόρωση αποτελούν ένα από τα συνηθέστερα αποτελέσματα της δραματικής μείωσης των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, είναι συνήθως ασυμπτωματικές και έχουν κληρονομική βάση.είναι γνωστό ότι η γυναίκα μπορεί να χάσει ακόμη και το 50% της οστικής της πυκνότητας ακόμη και κατά τα δύο πρώτα έτη.

Η οστεοπόρωση αποτελεί μία από τις συχνότερες εκφυλιστικές παθήσεις, μιάς και προσβάλλει πάνω από το 45% των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση. Τα αίτιά της, εκτός από την κληρονομικότητα, μπορούν να εντοπισθούν στην κακή διατροφή και την υπερκατανάλωση καφέ, σε παθήσεις του θυρεοειδούς καθώς και σε μακροχρόνια χρήση φαρμάκων, όπως η κορτιζόνη.

Στην αρχική της μορφή είναι ασυμπτωματική, ενώ προιούσης της νόσου εμφανίζονται χρόνιοι και επίμονοι πόνοι στη ράχη ή στη μέση. Οι σοβαρότερες όμως επιπλοκές της είναι τα κατάγματα των σπονδύλων (αυτόματα ή προκλητά) καθώς και το κάταγμα της κεφαλής του μηριαίου με επικίνδυνες ακόμη και γιά τη ζωή συνέπειες (20% θνησιμότητα κατά τον 1ο χρόνο μετά το κάταγμα). Συνεπώς αναδεικνύεται apriori η μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης τόσο της οστεοπενίας όσο και της εγκατεστημένης οστεοπόρωσης.

Οστεοπόρωση - Κωνσταντίνος Γκούμας

Για την μέτρηση της οστικής πυκνότητας εφαρμόζουμε ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα, το OMNISENSE 7000, που βασίζεται στους υπερήχους και είναι απολύτως ακίνδυνο και ασφαλές όσο και αξιόπιστο. Μετρώντας με μιά κεφαλή υπερήχων την οστική μάζα στην κερκίδα ή και στην κνήμη έχουμε σε λιγα λεπτά το αποτέλεσμα χωρίς να εκτεθούμε σε ακτινοβολία.

Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
Κωνσταντίνος Γκούμας
Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος
Τηλέφωνο ιατρείου: 210 8102600
Κινητό Ιατρού: 6944388147
Κινητό Μαίας: 6948287188