ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΜΕ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χαλάρωση Δέρματος

Η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί γυναίκες και άνδρες όχι μόνο σε προχωρημένη ηλικία. Η γήρανση και η χαλάρωση του δέρματος προκαλείται κυρίως από την απώλεια ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, ουσίες απαραίτητες για τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του δέρματος. Στη χαλάρωση αυτή, συμμετέχουν κ άλλοι εξωγενείς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία και οι συχνές αυξομειώσεις βάρους. Μερικές φορές η γήρανση του δέρματος οφείλεται και σε γονιδιακά αίτια και έτσι ενδέχεται να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, ακόμη και από τα 25 χρόνια. Καθώς μειώνονται οι δομικές αυτές ουσίες της επιδερμίδας, εμφανίζονται συμπτώματα χαλάρωσης της επιδερμίδας, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Η γήρανση του δέρματος είναι μία αναπόφευκτη διαδικασία. Το γηρασμένο δέρμα είναι θαμπό, τραχύ και αφυδατωμένο και παρουσιάζει πτώση και λεπτές αρχικά ρυτίδες που μετέπειτα γίνονται στατικές. Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αποφύγουμε τη γήρανση του δέρματος, όπως καλή διατροφή, χρήση αντιηλιακών κρεμών για καθυστέρηση της φωτογήρανσης, κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και ποικίλες θεραπείες αισθητικής δερματολογίας, εντούτοις η γήρανση δεν μπορεί να αποτραπεί, αλλά μόνο να καθυστερήσει. Η Μεσοθεραπεία Προσώπου ενδείκνυται για την άριστη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Παράλληλα η εφαρμογή και άλλων θεραπειών, όπως Δερμοαπόξεση Προσώπου, Ultrasound -RF Προσώπου, υαλουρονικό οξύ και Θεραπεία με Νευροτοξίνη συμβάλλουν συνδυαστικά στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και στην αντιγήρανση.

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Τι είναι

Η Μεσοθεραπεία πρωτοεφαρμόστηκε τη δεκαετία του ’60 από τον Γάλλο θεραπευτή Dr. Michel Pistor και αποτελεί μία ιατρική και θεραπευτική τεχνική πολλαπλών ενέσεων, κατά τις οποίες γίνεται έγχυση μικροσκοπικών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών ή άλλων θεραπευτικών παραγόντων. Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μία από τις πιο μοντέρνες και αποτελεσματικές θεραπείες που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η Αισθητική και Κοσμητική Ιατρική, καθώς στοχεύει ακριβώς στο στρώμα του δέρματος που χρήζει επιδιόρθωσης. Χαρίζει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η εφαρμογή της Μεσοθεραπείας Προσώπου ενδείκνυται σε περιπτώσεις αφυδάτωσης και χαλάρωσης του δέρματος, απώλειας σφριγηλότητας, καθώς επίσης και παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο – φωτογήρανση. Η Μεσοθεραπεία Προσώπου είναι μία φυσική, ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής μη επεμβατική μέθοδος, ευρέως διαδεδομένη στο χώρο της Κοσμητικής Ιατρικής.

Κατά τη Μεσοθεραπεία απλώνεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μια μικρή ποσότητα διαλύματος μεσοθεραπείας και με τη χρήση ειδικών καναλιών που δημιουργούνται ενέσιμα ή μη, οι ουσίες αυτές μπορούν να φτάσουν με ευκολία και να διεισδύσουν ως το χόριο. Το πλεονέκτημα τις Μεσοθεραπείας έναντι άλλων θεραπειών, είναι πως αναζωογονεί το δέρμα με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος, ενώ επιπλέον υαλουρονικό οξύ παράγεται φυσικά από τον οργανισμό λόγω των μικροτραυματισμών στην επιδερμίδα.

Υπάρχουν δύο είδη Μεσοθεραπείας Προσώπου, η ενέσιμη και η μη ενέσιμη. Στην ενέσιμη Μεσοθεραπεία πραγματοποιείται έγχυση του διαλύματος στο επιλεγμένο τμήμα του χορίου με λεπτές βελόνες. Στη μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία Προσώπου, δεν γίνεται χρήση βελονών, αλλά οι επιλεγμένες ουσίες εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας με την εφαρμογή roller (μεσοθεραπεία με ρόλερ) ή με ειδική συσκευή micro- needling που είναι η μεσοθεραπεία με Dermapen .

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί και με τους δύο τρόπους. Είτε ενέσιμα, με έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα με πολύ λεπτές βελόνες σύριγγας ινσουλίνης, είτε με τη χρήση της ειδικής συσκευής micro needling Dermapen όπου μέσω των μικροσκοπικών καναλιών τα διαλύματα Μεσοθεραπείας φθάνουν στο απαιτούμενο βάθος.

Μεσοθεραπεία – Ουσίες

Η επιδερμίδα αποτελεί το εξωτερικό τμήμα του δέρματος και τον φραγμό που διαχωρίζει τον οργανισμό μας από τις βλαπτικές ουσίες του περιβάλλοντος. Έρχεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και για αυτό το λόγο η επιδερμίδα είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε λοιμώξεις. Το χόριο είναι ο ενδιάμεσος ιστός, στον οποίο οφείλεται η υφή, η πυκνότητα και το πάχος του δέρματος. Από κάτω, βρίσκεται το υποδόριο το οποίο είναι ο λιπώδης ιστός που συνδέει το δέρμα με τους υποκείμενους ιστούς.

Οι ουσίες που περιέχονται στο διάλυμα της Μεσοθεραπείας Προσώπου στοχεύουν στην ανάπλαση, ενυδάτωση, σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, το διάλυμα Μεσοθεραπείας αποτελείται από:

 • Βιταμίνη C:
  Έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου. Προάγει επίσης την παραγωγή μελανίνης και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.
 • Βιταμίνη Ε:
  Προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη και ενισχύει την μικροκυκλοφορία του δέρματος.
 • Βιταμίνη Α:
  Ενισχύει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων και έχει αντιγηραντική δράση.
 • Βιταμίνη D:
  Συμβάλλει στη σύνθεση ασβεστίου.
 • Βιταμίνες της ομάδας Β:
  Ενισχύουν την κυτταρική αναπνοή και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου.
 • Συνένζυμο Q10:
  Συμβάλλει στην παραγωγή Βιταμίνης Ε και Βιταμίνης C, καθώς και στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Είδη

Ανάλογα με τη φύση του διαλύματος που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίησή της, η θεραπεία διακρίνεται σε

Απλή Μεσοθεραπεία Προσώπου όπου χρησιμοποιείται διάλυμα αμινοξέων, μετάλλων και Βιταμινών

Μεσοθεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ, η οποία είναι πιο ενισχυμένη από την προηγούμενη και εκτόςαπό τις βιταμίνες και αμινοξέα περιέχει και αδιασταύρωτο υαλουρονικό οξύ. Το τελευταίο έχει την ικανότητα να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό και να ενυδατώνει βαθιά.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία προσώπου – PRP . Πρόκειται για τη μεσοθεραπεία προσώπου με αίμα που προέρχεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Είναι η ανώτερη μορφή μεσοθεραπείας προσώπου, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στο πλάσμα οδηγούν σε πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών της επιδερμίδας και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε αντιγήρανση και πλήρη ανανέωση της επιδερμίδας.

Με τη μέθοδο της Απλής Μεσοθεραπείας Προσώπου, το δέρμα εμπλουτίζεται με ένα ειδικό μείγμα θρεπτικών συστατικών πλούσιο σε βιταμίνες, συνένζυμα, μέταλλα και αμινοξέα, τα οποία συμβάλλουν στην αντιγήρανση. Η ενισχυμένη μεσοθεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ στοχεύει περισσότερο στην ενυδάτωση και σύσφιγξη της επιδερμίδας. Επιπλέον θρέφει και επιδιορθώνει φθορές στα κύτταρα της επιδερμίδας, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και επαναφέροντας την χαμένη νεανικότητα και σφριγηλότητά του.

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Πού εφαρμόζεται

Τόσο η απλή Μεσοθεραπεία Προσώπου, όσο και η μεσοθεραπεία υαλουρονικού και το PRP μπορεί να εφαρμοστούν σε:

 • Πρόσωπο
 • Μάτια
 • Λαιμό
 • Ντεκολτέ
 • Χέρια

Μεσοθεραπεία Σώματος – Πού εφαρμόζεται

Η Μεσοθεραπεία, ως ενέσιμη ή μη θεραπεία εισόδου ειδικών διαλυμάτων στο χόριο και τον υποδόριο ιστό χρησιμοποιείται επίσης και σε περιοχές του σώματος για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Με τη Μεσοθεραπεία σώματος ενεργοποιείται η διαδικασία ρευστοποίησης του λίπους, η μεμβράνη των λιποκυττάρων γίνεται πιο διαπερατή, επέρχεται ρήξη αυτής και έτσι επιτυγχάνεται η σταδιακή αποβολή του συσσωρευμένου λίπους. Παράλληλα, είναι και αποτελεσματική θεραπεία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας χορηγούνται σε βάθος ουσίες με τις οποίες επιτυγχάνεται τοπική αιμάτωση ιστών, μείωση του όγκου των λιποκυττάρων και τελικά, επιτυγχάνεται η λείανση της επιδερμίδας και εξαφανίζεται η χαρακτηριστική «όψη φλοιού πορτοκαλιού». Τέλος, με τη βοήθεια της Μεσοθεραπείας και την παραγωγή κολλαγόνου, επιτυγχάνεται ανόρθωση του χαλαρού δέρματος και λείανση της επιδερμίδας.

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Ενδείξεις

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και την έκταση αυτού.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 • Μεταξύ 20-30: για ενυδάτωση, λάμψη, διατήρηση της νεότητας του δέρματος και καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων.
 • Μεταξύ 30-40: για ομαλοποίηση των λεπτών γραμμών, τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος, αποκατάσταση της ενυδάτωσης και λάμψη.
 • Μετά τα 45+: για διόρθωση των σημαδιών γήρανσης, μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και αποκατάσταση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Αποτελέσματα

Οι δράσεις της θεραπείας είναι:

 • Βαθιά ενυδάτωση
 • Αντιγήρανση με μείωση των λεπτών ρυτίδων
 • Πρόληψη εμφάνισης νέων ρυτίδων
 • Αφαίρεση μαύρων στιγμάτων μέσω σύσφιγξης των πόρων
 • Βελτίωση των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων των ματιών
 • Φωτεινότητα και Υγιής όψη στην επιδερμίδα
 • Ήπια συσφικτική δράση με τη χρήση ειδικών διαλυμάτων σύσφιξης

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Πλεονεκτήματα

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου με τη χρήση της ειδικής συσκευής micro needling Dermapen παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Είναι απόλυτα ασφαλής θεραπεία
 • Δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος
 • Δεν έχει παρενέργειες
 • Ενθαρρύνει τη φυσική ανάπλαση του δέρματος

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Παρενέργειες

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου είναι μία ανώδυνη και ακίνδυνη θεραπεία, σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί ήπια συμπτώματα όπως:

 • Πόνος στην περιοχή εφαρμογής
 • Ήπιο οίδημα που διαρκεί λίγες ώρες
 • Ευαισθησία και ερυθρότητα
 • Εκχύμωση (μελανιά)
 • Κνησμός

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Συνδυασμός Θεραπειών

Ανάλογα με τον τύπο του προβλήματος που επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε, η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί άριστα με:

 • CO2 Fractional Laser
 • Botox
 • Υαλουρονικό Οξύ
 • Χημικό Peeling
 • Δερμοαπόξεση Προσώπου
 • Νήματα Προσώπου PDO & COG
 • Ultrasound – RF

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας Προσώπου είναι άμεσα ορατά, μετά την πρώτη κιόλας συνεδρία, με βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας.

Το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αθροιστικά και για την επίτευξή του απαιτούνται συνήθως 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-20 ημερών.

Μετά τους 3 πρώτους μήνες, ακολουθεί ο κύκλος συντήρησης ο οποίος περιλαμβάνει επαναληπτικές συνεδρίες ανά 2-6 μήνες, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Πως εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία

Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο θεραπείας του προσώπου, ιδανική για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας που επιθυμούν νεανικότερη όψη σεπρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια, άμεσα και με διάρκεια.

Η διαδικασία είναι απλή. Το ειδικά εμπλουτισμένο διάλυμα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών εγχέεται ενέσιμα ή μη (μη ενέσιμη μεσοθεραπεία)- μέσω του συστήματος micro needling Dermapen – στο απαιτούμενο βάθος κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, διατηρώντας την ενυδατωμένη και χαρίζοντας έτσι, νεανική όψη και λάμψη.

Κάθε συνεδρία Μεσοθεραπείας Προσώπου διαρκεί 20-30 λεπτά και προαιρετικά μπορεί αν προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Οι βελόνες διεισδύουν σε μικρό βάθος (1-3mm), ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία.

Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
Κωνσταντίνος Γκούμας
Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος
Τηλέφωνο ιατρείου: 210 8102600
Κινητό Ιατρού: 6944388147
Κινητό Μαίας: 6948287188