Αυξάνεται η τιμή της ολικής και της κακής-LDL χοληστερόλης και μειώνεται η τιμή της καλής-HDL χοληστερόλης, αυξάνεται η κατακράτηση υγρών και η αρτηριακή πίεση, αυξάνεται το συνολικό λίπος, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, το οποίο συνδέεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης διαταράσσεται ο μεταβολισμός των υδατανθράκων, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη, κακή ανοχή στη γλυκόζη, δηλαδή συνθήκες που προδιαθέτουν για την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου. Αυξάνεται τέλος η πηκτικότητα του αίματος, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο εμβολών.

Νέα αμερικανική έρευνα ανακάλυψε ότι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο, κινδύνευαν λιγότερο από στεφανιαία νόσο.

Στην έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μπράουν συμμετείχαν 153.569 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι οποίες στην έναρξη της μελέτης ήταν από 50 έως 79 ετών. Οι γυναίκες παρακολουθήθηκαν για μια μέση περίοδο 10,5 χρόνων και απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την συχνότητα πρόσληψης μαγνησίου.

Αφού έλαβαν υπόψιν παράγοντες που πιθανόν επηρέαζαν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και θανάτου, όπως η ηλικία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου συνδεόταν με σημαντική μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου και αιφνίδιου θανάτου από καρδιακά αίτια.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ


Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος

Αγαπητές φίλες, η ιστοσελίδα αυτή έχει σκοπό να παρουσιάσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Μαιευτικού και Γυναικολογικού μας Ιατρείου, όπου με αφοσίωση και σεβασμό στην γυναίκα του σήμερα , με εφόδια την πολυετή πείρα, την συνεχή ενημέρωση και την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπειών και διαγνωστικών τεχνικών σε συνδυασμό με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό μας, ευελπιστούμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα της Μαιευτικής και της Γυναικολογίας.

Στην προσπάθειά μας αυτή συνδράμουν αποφασιστικά η Μαία μας η κα Κωνσταντίνα Παπαδάκη , που με την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό της καθώς και με την αγάπη και την αφοσίωσή της στην γυναίκα, ανεβάζει ψηλά τον πήχυ των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και αριθμός εξαίρετων εξειδικευμένων συνεργατών, όπως Ενδοκρινολόγοι, Αιματολόγοι, Δερματολόγος, Πλαστικοί Χειρουργοί, Διαιτολόγοι, Διδάσκαλοι yoga.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν με την ελπίδα να βρείτε κοντά μας την απάντηση και την λύση σε κάθε πρόβλημά σας, που άπτεται της ειδικότητάς μας.

Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Τηλέφωνο ιατρείου: 210 8102600
Κινητό Ιατρού: 6944388147
Κινητό Μαίας: 6948287188
Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Οι υπηρεσίες μας   

 Οι υπηρεσίες μας 

Συνεργαζόμενες Κλινικές