Διάγνωση

Τα πρώτα συμπτώματα που παρατηρεί ο ασθενής είναι βάρος κάτω άκρων, εύκολη κόπωση, κράμπες, μούδιασμα, κάψιμο, καθώς και άλλοτε άλλου μεγέθους οίδημα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί σε υπερηχογράφημα κάτω άκρων ( triplex), γιά να υπάρξει ακριβής διάγνωση.

                                                                                                     

  

 

 

Εικ.2 Στάδια φλεβικής ανεπάρκειας κάτω άκρων

 

 

Θεραπεία

  1. συντηρητική

Περιλαμβάνει φλεβοτονικά φάρμακα, χρήση ελαστικών καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης και αποφυγή ορθοστασίας και καθιστικής ζωής.

  1. χειρουργική

Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής βελτίωσης, συστήνεται η χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος. Παλαιότερα εφαρμόζονταν επίπονες και τραυματικές ανοικτές επεμβάσεις με καταπόνηση του / της ασθενούς και επιπλοκές. Ομως από το 2006 εφαρμόζονται σύγχρονες, ανώδυνες ενδοσκοπικές τεχνικές με ελάχιστη επιβάρυνση και χαμηλό κόστος, που σίγουρα θα επιλέξει ο ειδικός αγγειοχειρουργός. Οι κυριότερες είναι :      ▪ Το ενδοαυλικό laser 1470nm LINA , που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, αλλά και σε παχύσαρκους. Ο χρόνος αποθεραπείας δε ξεπερνά τις δύο με τέσσερεις ημέρες ενώ οι

ανοικτές τεχνικές απαιτούσαν μήνα και ίσως περισσότερο.

▪ Ο ενδοσκοπικός ενδοαυλικός καθετήρας laser εφαρμόζεται γιά τη μείζονα και ελάσσονα σαφηνή φλέβα και τις διατιτρώσες, ενώ οι περιφερικοί κιρσοί αντιμετωπίζονται  με μικροχειρουργική εκτομή και σκληροθεραπεία με αφρό (foam sclerotherapy).

▪ O ενδοσκοπικός καθετήρας κόλλας (bioglue) και μικροκυμάτων. Η επέμβαση πραγματοποιείται με μέθη και τοπική αναισθησία και διαρκεί 40-50 λεπτά γιά κάθε σκέλος. Ο ασθενής παραμένει στο Νοσοκομείο γιά λίγες ώρες και επιστρέφει σε πλήρη δραστηριότητα σε 3-4 ημέρες.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ


Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος

Αγαπητές φίλες, η ιστοσελίδα αυτή έχει σκοπό να παρουσιάσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Μαιευτικού και Γυναικολογικού μας Ιατρείου, όπου με αφοσίωση και σεβασμό στην γυναίκα του σήμερα , με εφόδια την πολυετή πείρα, την συνεχή ενημέρωση και την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπειών και διαγνωστικών τεχνικών σε συνδυασμό με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό μας, ευελπιστούμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα της Μαιευτικής και της Γυναικολογίας.

Στην προσπάθειά μας αυτή συνδράμουν αποφασιστικά η Μαία μας η κα Κωνσταντίνα Παπαδάκη , που με την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό της καθώς και με την αγάπη και την αφοσίωσή της στην γυναίκα, ανεβάζει ψηλά τον πήχυ των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και αριθμός εξαίρετων εξειδικευμένων συνεργατών, όπως Ενδοκρινολόγοι, Αιματολόγοι, Δερματολόγος, Πλαστικοί Χειρουργοί, Διαιτολόγοι, Διδάσκαλοι yoga.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν με την ελπίδα να βρείτε κοντά μας την απάντηση και την λύση σε κάθε πρόβλημά σας, που άπτεται της ειδικότητάς μας.

Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Τηλέφωνο ιατρείου: 210 8102600
Κινητό Ιατρού: 6944388147
Κινητό Μαίας: 6948287188
Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
Μαιευτήρας - Χειρουργός, Γυναικολόγος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Οι υπηρεσίες μας   

 Οι υπηρεσίες μας 

Συνεργαζόμενες Κλινικές